Kwaliteit en milieu hand in hand

Omdat Family Frites zelf haar aardappelen teelt, bewaart in gekoelde opslagplaatsen en verwerkt tot verse friet heeft men een zeer specifieke kennis over de kwaliteit van haar product.

Het poten, oogsten en verwerken van de aardappelen tot friet gebeurt met de nieuwste machines. Dit is evenzeer om de constante kwaliteit van het eindproduct te waarborgen zodat de klant een continue kwaliteit aan verse friet kan verwachten.

Topprioriteit van Family Frites is een gegarandeerde bewaking en opvolging van de voedselveiligheid van haar producten. Daarom kiest Family Frites bewust voor de strenge IFS certificering.

Family Frites heeft de capaciteiten om bij haar klanten alle dagen haar verse producten te bezorgen. Zo heeft de klant geen zorgen betreft de versheid van haar aangeleverde product en is er een last uit de handen van de klant genomen omdat elke dag de friet vers in de frigo ligt.

De geoogste aardappelen worden gebruikt voor de productie van verse frieten, aardappelkroketten, puree en groenten purees. Daarnaast worden er nog verse kaas- en garnaalkroketten geproduceerd, dit allemaal in eigen beheer.

Omdat het milieu de laatste jaren steeds belangrijker wordt in de gehele samenleving probeert ook Family Frites zo bewust mogelijk haar verse frites te verwerken.

Onze waterzuiveringsinstallatie zorgt er voor dat na het productieproces het gebruikte water geheel schoon en veilig terug de natuur in kan.